D-Erytruloza

D-erytruloza (znana również jako erytruloza) jest węglowodanem tetrozowym o wzorze chemicznym C4H8O4. Jest stosowany w niektórych kosmetykach samoopalających, na ogół w połączeniu z dihydroksyacetonem (DHA).

D-erytruloza (znana również jako erytruloza) jest węglowodanem tetrozowym o wzorze chemicznym C4H8O4. Ma jedną grupę ketonową. Jest to bladożółty płyn ekstrahowany z czerwonych jagód. Jest stosowany w niektórych kosmetykach samoopalających, na ogół w połączeniu z dihydroksyacetonem (DHA). Cukier ten reaguje z aminokwasami keratyny znajdującymi się w martwych komórkach skóry górnej warstwy. Reakcja, która jest całkowicie nietoksyczna, powoduje tymczasowy efekt brązowienia tych komórek skóry. Zmiana koloru przypomina ten sam kolor, jaki wytwarza opalenizna UV. Blaknięcie zaczyna się stopniowo, gdy następuje normalny proces złuszczania skóry. Te same reakcje zachodzą podczas brązowienia podczas przygotowywania i przechowywania żywności. Erytruloza jest zawarta w wielu kabinach do opalania natryskowego, balsamach do opalania, aplikacjach do opalania aerografem i roztworach do opalania natryskowego.

Specyfikacja

  • Numer CAS 496-55-9

Opiekun tej grupy zakupowej:

  • Menadżer Produktu
  • Product Manager

Napisz do nas

*Wypełnienie pola jest obowiązkowe

Administratorem Państwa danych osobowych jest Cortex Chemicals sp. z o. o. z siedzibą w Tarnowie. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu odpowiedzi na zapytanie, a także przedstawienia informacji handlowych i/lub wysyłki newslettera, jeśli wyrazili Państwo na nie zgodę. Wyrażone zgody mogą być wycofane w każdym czasie. W tym celu proszę wysłać e-mail na adres odo@cortexchemicals.com.
Pełne informacje o zasadach przetwarzania danych osobowych znajdują się „tutaj”.

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.