Ekstrakt z banana

Ekstrakt w proszku stosowany jest w przemyśle spożywczym do produkcji pieczywa i lodów. Ekstrakt w proszku jest również czasami używany do produkcji mydeł kosmetycznych. Może być stosowany w marynatach, puddingach, ciastach, syropach i sosach czekoladowych.

Banan to wydłużony, jadalny owoc – botanicznie jagoda – wytwarzany przez kilka rodzajów dużych roślin zielnych z rodzaju Musa. Tradycyjny ekstrakt z banana to płyn otrzymywany z przecieru z żółtego banana. Istnieje również suszona wersja ekstraktu bananowego w proszku. Oba mają mocny bananowy aromat i smak. Nie zawierają cholesterolu ani cukru i dodają niewiele kalorii ze względu na niewielkie ilości wymagane do aromatyzowania w większości przepisów. Mniej popularną formą ekstraktu bananowego jest odwodniona skórka banana i owoce lub owoce liofilizowane. Ekstrakt w proszku stosowany jest w przemyśle spożywczym do produkcji pieczywa i lodów. Ekstrakt w proszku jest również czasami używany do produkcji mydeł kosmetycznych. Może być stosowany w marynatach, puddingach, ciastach, syropach i sosach czekoladowych.

Specyfikacja

  • Numer CAS 97281-11-3
  • Numer Einecs 306-509-7

Opiekun tej grupy zakupowej:

  • Menadżer Produktu
  • Product Manager

Napisz do nas

*Wypełnienie pola jest obowiązkowe

Administratorem Państwa danych osobowych jest Cortex Chemicals sp. z o. o. z siedzibą w Tarnowie. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu odpowiedzi na zapytanie, a także przedstawienia informacji handlowych i/lub wysyłki newslettera, jeśli wyrazili Państwo na nie zgodę. Wyrażone zgody mogą być wycofane w każdym czasie. W tym celu proszę wysłać e-mail na adres odo@cortexchemicals.com.
Pełne informacje o zasadach przetwarzania danych osobowych znajdują się „tutaj”.

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.